Enhedslisten er nedslået over regeringens grønne kurs

Det siger Enhedslistens miljøordfører Per Clausen (Ø). efter at Information har erfaret, at klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) klimaplan og miljøminister Ida Aukens (SF) nye ressourcestrategi igen er blevet udskudt og først kan ventes efter sommeren.

»Mens regeringen gennemfører den ene økonomiske plan efter den anden sammen med højrefløjen, som øger ulighed, forurening og ressourceforbrug, bliver de grønne planer gang på gang udsat. Udviklingen er helt uholdbar, og jeg vil nu tage sagen op i folketingssalen for at få en forklaring,« siger Per Clausen i en skriftlig meddelelse.

»Jeg er træt af at høre om gode løsninger, der kommer i morgen,« fortsætter miljøordføreren.

Ifølge Information er det angiveligt regeringstoppens vedvarende prioritering af de nære økonomiske udfordringer, der spænder ben for de grønne planer. Begge udspil er helt centrale i det grønne projekt, som Helle Thorning-Schmidts (S) regering forpligtede sig på i regeringsgrundlaget fra oktober 2011.

Klimaplanen, der med et katalog over politiske tiltag skal anvise mulighederne for at nå regeringens ambition om 40 procent CO2-reduktion i 2020, har været ventet siden nytår.

Dagens Gossip