Enhedslisten er skeptisk overfor barselsbonussen

»Når vi skal tage stilling til, om vi vil støtte en barselsbonus eller ej, så er et af de mest centrale spørgsmål, om den virker. Og det er vi meget skeptiske overfor, fordi de svenske erfaringer viser, at det gør den slet ikke,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Udmeldingen kommer efter, at regeringen i sidste uge valgte at droppe planen om øremærket barsel til mænd til fordel for en bonusordning, der økonomisk vil kompensere familier, hvor forældrene deler barslen mere ligeligt, med op til 8.400 skattefri kroner.

Johanne Schmidt-Nielsen har, siden regeringen smed barselsbonussen på bordet som erstatning for den øremærkede barsel til mænd, frygtet, at forslaget ender med, at man belønner dem, der allerede deler barslen mellem sig.

»Jeg synes, at det er hamrende ærgerligt, at regeringen har droppet den øremærkede barsel til fædre. Det ville have haft afgørende betydning for fordelingen af barsel og for fordelingen af ligestilling i Danmark. Jeg synes, det viser, at ligestillingspolitik ikke er noget, man går synderligt højt op i i regeringstoppen. Vi frygter, at det her betyder, at man bare smider nogle penge efter dem, der tager barsel i forvejen,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Fredag udtrykte Margrethe Vestager sin bekymring for bonusordningens effekt over for Berlingske.

»Der er ingen sikkerhed for, at sådan noget bonusbarsel vil virke. Det er en lidt anden ordning end den svenske, så det her er ikke prøvet før, og vi kan ikke være sikre på, at det vil virke, og at det hele går, som det skal,« sagde Vestager i den forbindelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip