Enhedslisten er tavs om Bødskovs ministerfremtid

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, vil efter første halvdel af tirsdagens samråd med justitsminister Morten Bødskov (S) ikke forholde sig til, om partiet fortsat har tillid til ministeren.

Partiet vil dermed sandsynligvis først tage stilling efter anden halvdel af samrådet i retsudvalget. Samrådet genoptages klokken 16.00.

- Vi har ikke nogen kommentarer nu. Vi lytter, og vi læser, men vi har ingen kommentarer nu, siger Pernille Skipper.

Det er Enhedslisten, der som regeringens parlamentariske grundlag holder Bødskovs ministerfremtid i sine hænder.

Mens Bødskov i samrådet erkendte, at han havde talt usandt overfor retsudvalget ved at finde på en undskyldning for, at udvalget ikke skulle besøge Christiania i februar 2012, så lagde Pernille Skipper stor vægt på, at Bødskov havde løjet for retsudvalget.

At lyve er en alvorlig handling og ikke tilladt i forhold til ministeransvarsloven og det, der i sidste ende kan fælde ham.

- Forskellen på en usandhed og en løgn er vel, at en usandhed kan være noget, man kommer til at gøre, hvor det ikke var med vilje. Men taler man usandt med vilje, så lyver man, sagde Pernille Skipper.

Morten Bødskov traf forud for besøget i februar beslutningen om, at Folketingets Retsudvalg ikke skulle besøge Christiania.

Det skyldtes, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) vurderede, at der var forhøjet risiko forbundet med et besøg, blandt andet fordi Pia Kjærsgaard (DF) ønskede at deltage.

Men oplysningerne om trusselsvurderingen ønskede han ikke at gå videre med til udvalget.

Derfor gav han - sammen med udvalgets daværende formand, SF'eren Anne Baastrup - en falsk forklaring om, at besøget blev aflyst, fordi Københavns politidirektør, Johan Reimann, ikke kunne deltage i det.

/ritzau/

Dagens Gossip