Enhedslisten forbereder sig på kanonvalg

Partiet forventer at få omkring 100 kandidater valgt ind - mod i dag 17 byrådsmedlemmer og et regionsrådsmedlem. Tallet fremkommer ved at overføre de lokale valgresultater fra folketingsvalget i 2011 til kommunalvalget, skriver avisen.

Ifølge kommunalvalgsforsker Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet har Enhedslisten »bestemt noget af have optimismen i«.

Enhedslisten er nu ved at opbygge helt nye interne strukturer i form af kommunalpolitiske netværk og baggrundsgrupper og ansætter en kommunalpolitisk medarbejder på hovedkontoret.

»Vi bliver aldrig det samme parti igen,« siger socialborgmester i København, Mikkel Warming (Ø), der ikke selv genopstiller.

Ifølge lektor Robin T. Pettitt fra Kingston University i London, der har studeret den danske venstrefløj indgående, vil et kommunalpolitisk gennembrud fuldende Enhedslisten som parti, der er repræsenteret i alle lag af det politiske demokrati, men det vil også betyde noget nær en kulturrevolution i partiet.

»Nu bliver mange af græsrødderne også nødt til at forholde sig helt konkret til politiske forhandlinger og politiske kompromisser ude i kommunerne, hvor det ikke nytter noget at stille sig op og kræve »aktiv dødshjælp til kapitalismen«, som et medlem gjorde på det seneste årsmøde,« siger Robin T. Pettitt til avisen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip