Enhedslisten forstår slagteriarbejdernes nej til lavere løn

Cirka 60 procent af de stemmeberettigede sagde nej til aftalen, der ville have betydet, at ansatte skulle investere en del af deres egen løn i svineproduktion mod til gengæld at bevare deres arbejdspladser. Det skulle give 600 millioner kroner til en fond, som svineproducenterne kunne låne af til at udvide kapaciteten.

»Nej’et er et logisk svar fra slagteriarbejderne. 60 procent er et klart svar. Jeg ville også have stemt nej, hvis jeg var ansat i Danish Crown,« siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø) i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Aftalen gav ikke slagteriarbejderne garanti for deres penge eller for beskæftigelse, og koncernen har i to år i træk haft et milliardoverskud, som de kunne have investeret i stedet for at køre tusindvis af svin til de tyske slagteriers underbetalte kolonnearbejdere. Grådigheden i Danish Crowns ejerkreds er gået for vidt«.

Christian Juhl mener, at slagterierne i højere grad skal satse på kvalitet og økologi, hvis de vil overleve i den globale konkurrence.

»Hvis landbruget og slagterierne skal have en chance i den internationale konkurrence, skal de satse på kvalitetsprodukter - økologiske kvalitetsprodukter – frembragt af veluddannet og ordentlig lønnede arbejdere,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip