Enhedslisten fortsætter dagpengekampen

Knap er blækket på aftalen tørt, før Enhedslisten i en annoncekampagne og i et åbent brev til landets fagforeninger og a-kasser understreger, at kampen for et mere socialt dagpengesystem ikke er slut.

I brevet skriver Enhedslisten, at man på trods af aftalen er langt fra målet.

»Redningspakken er brandslukning. Vi har fortsat de samme asociale dagpengeregler, som Løkke, Vestager og Thulesen-Dahl vedtog. Men vi har i fællesskab vundet første etape,« skriver partiet, der fortsat vil kæmpe for varige forbedringer af dagpengesystemet.

»Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Enhedslisten gerne havde set, at regeringen var villige til at forhandle permanente forbedringer af dagpengesystemet«.

Samtidig opfordrer partiet til, at presset på regeringen fastholdes.

»Det afgørende er nu, at den dagpengebevægelse, som er opbygget mellem fagforeninger, a-kasser, arbejdsløse, Socialdemokraternes og SFs baglande samt Enhedslisten, fortsætter med uformindsket styrke. Vi har sammen vist, at regeringen kan rykkes, når presset er stort nok«.

Aftalen mellem regeringen og Enhedslisten, der blev indgået mandag, sikrer en mere nænsom indfasning af dagpengereformen fra 2010, der forkorter dagpengeperioden og forlænger genoptjeningskravet.

Dagens Gossip