Enhedslisten forventer dagpenge-reaktion fra regeringen efter baglandsoprør

»Vi kan i os selv ikke presse regeringen, men hvis baglandet hos de Radikale, SF og Socialdemokraterne entydigt siger, at det her er en forkert kurs, så må det jo på et tidspunkt gå op for regeringen, at der skal ske et eller andet,« siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø).

Senest har de Radikales bagland talt imod partiets leder, indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R), ved at opfordre til at halvere genoptjeningsretten til 26 uger, hvilket ifølge a-kassernes organisation AK-Samvirke vil hjælpe op mod 25 procent af de ledige, der er i fare for at ryge ud af dagpengesystemet.

Og det bør være en øjenåbner for Margrethe Vestager, mener Christian Juhl.

»Jeg tror også, at hun tager imod de signaler, der bliver sendt fra baglandet og er klar over, at den her regerings liv er afhængig af, om man vil gøre noget på det her område,« siger han.

Hvis ikke regeringen reagerer, så frygter arbejdsmarkedsordføreren, at det kan være slut for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og co.

»Jeg tror ikke på, at Socialdemokratiet og SFs meningsmålinger kan vendes, medmindre man laver en løsning for de arbejdsløse. Behandlingen af de arbejdsløse hænger så tæt sammen med de to partiers placering i dansk politik, at der er en direkte sammenhæng,« siger Christian Juhl.

Men Enhedslisten vil ikke tage livet af regeringen, selv om den sidder kritikken fra fagbevægelsen og regeringspartiernes bagland overhørig.

»Det ser jeg ikke som særlig hensigtsmæssigt, for så er alle muligheder ude for at finde en løsning for de arbejdsløse. Hvis der kom valg i morgen, så er der nok ingen tvivl om, at Venstre og Dansk Folkeparti kan mønstre et flertal, og så er det totalt slut med at finde løsninger for de arbejdsløse,« siger Christian Juhl.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), har dog meldt ud, at partiet er klar til at lægge stemmer til en halvering af genoptjeningskravet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip