Enhedslisten går i krig mod dagpengeregler

Når Enhedslisten fredag i Københavns gamle Nordhavn starter sit 24. årsmøde i partiets historie, bliver der ikke kun sunget kampsange og snakket om rød revolution i partiprogrammet.

Der vil også blive talt en hel del om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes koalitionsregering, som venstrefløjspartiet mildest talt er godt gale i skralden over.

Det gælder ikke mindst på dagpengeområdet, hvor Enhedslisten vil stille et "klart og umisforståeligt krav" til regeringen: Dagpengereglerne skal forbedres, så man redder tusindvis af danskere, der til sommer står uden indkomst, lyder det.

- Det har vist sig, at regeringen tog massivt fejl med hensyn til konsekvenserne af den kortere dagpengeperiode, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

- Langt flere er faldet ud end forventet, og akutpakkerne blev en fuser, som slet ikke løste problemet. Det er en ærlig sag at tage fejl, men det bør så medføre, at man er parat til at rette op på fejlene, tilføjer hun.

Enhedslisten spiller ud med en stribe krav fra årsmødet, der skal hjælpe danskere i dagpengekrise.

Partiet vil blandt andet forlænge dagpengeperioden øjeblikkeligt, og den såkaldte genoptjeningsperiode skal nedsættes, lyder det.

Samtidigt skal retten til supplerende dagpenge genoprettes, og løntilskudarbejde og jobrotation skal tælle med i optjeningen til dagpengeret, mener Enhedslisten, som også vil have oprettet det "nødvendige antal" kommunale job.

- Hvis ikke regeringen kommer med reelle løsninger og forbedrer dagpengesystemet vil mange tusinder danskere stå helt uden indkomst, mens tusinder af andre vil falde ud på den lave kontanthjælp, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Ikke fordi de ikke vil arbejde, men fordi der ikke er arbejde til dem, lyder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip