Enhedslisten giver KL skylden for sammenbrud

- Jeg bliver mere og mere betænkelig over for, at Kommunernes Landsforening (KL) tilsyneladende er urokkelig og ingenting vil.

Sådan siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen efter Forligsinstitutionen har bekræftet, at der ikke er planlagt flere møder mellem Lærernes Centralorganisation og KL om tilrettelæggelsen af lærernes arbejdstid.

Dermed er forhandlingerne officielt brudt sammen.

- For mig ser det ud som om, Lærerforeningen er indstillet på at finde en løsning og det er KL tilsyneladende ikke og så peger ansvaret for sammenbruddet jo på KL, siger Clausen til Ritzau.

- At KL slet ikke rykker sig i forhandlingerne, øger den mistanke, jeg og andre har om, at man i KL har en klar forståelse med regeringen om, at de nok skal tryne lærerne, hvis det kommer til et regeringsindgreb, siger han.

Et indgreb fra regeringens side er først relevant, hvis lockouten af cirka 50.000 lærere bliver en realitet den 2. april.

Netop derfor er Clausen mistænksom over for, at KL ikke kæmper mere for at undgå den situation, hvor op mod 600.000 skolebørn ikke vil kunne komme i skole og modtage undervisning.

- De burde gøre alt, hvad der står i deres magt for at nå frem til et resultat. Hvis de ikke når til enighed bliver forældre og børn gidsler i konflikten, påpeger han.

Sammenbruddet, der bekræftes af både KL og Lærernes Centralorganisation, kommer efter langvarige forhandlinger om lærernes arbejdstid.

/ritzau/

Dagens Gossip