Enhedslisten: Homofjendsk politiker kan miste sit kandidatur

Uroen raser hos Enhedslisten i Odense, efter at nummer tre på partilisten Dahir Jama Roobleh i weekenden kaldte et forslag fra socialdemokratiet om undervisning i homoseksualitet i folkeskolen for en "katastrofe".

Mandag eftermiddag holder bestyrelsen i Enhedslisten Odense et ekstraordinært bestyrelsesmøde for at drøfte sagen, men ifølge partiets spidskandidat i Danmarks tredjestørste by ligger løsningen lige for.

- Den nemmeste måde at lægge låg på sagen er, at han selv trækker sig som kandidat for Enhedslisten, siger Per Berga Rasmussen.

Han håber dog på, at en snak med Dahir Jama Roobleh er nok til, at byrådskandidaten retter ind efter Enhedslistens synspunkter.

- Det tager vi en dialog med ham om, og så må vi se, hvad konsekvensen bliver af det.

- Hvis Dahir ikke trækker det troværdigt tilbage, så er det klart, at man ikke kan have nogen kandidat, der har holdninger, der strider mod Enhedslistens grundprincipper, siger Per Berga Rasmussen.

Ifølge TV 2/Fyn sammenlignede Dahir Jama Roobleh som SF'er sidste år på Facebook homo-ægteskaber med at gifte sig med en kamel.

Siden forlod Dahir Jama Roobleh SF og blev løsgænger, men er nu opstillet for Enhedslisten, hvor han er nummer tre på partilisten.

Enhedslisten kan kun ændre opstillingslisten på en ekstraordinær generalforsamling.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip