Enhedslisten: Ja-siden fejllæste danskernes EU-skepsis

Nej-sejren ved torsdagens folkeafstemning kan ifølge Enhedslisten tilskrives, at danskerne har gennemskuet, at der har været langt mere på spil end bare politisamarbejdet i Europol.

- Ja-siden troede, de kunne få et ja, hvis bare de afviste fælles asylregler, siger retsordfører Pernille Skipper (EL) i en pressemeddelelse.

- De fejllæste, at der også er en voksende venstreorienteret skepsis mod et udemokratisk EU, der står for nedskæringspolitik, som har kostet millioner af europæere jobbet efter krisen.

Når Enhedslisten inden længe bliver kaldt til møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), er det med ønsket om at få en parallelaftale om Europol. Og retsordfører Pernille Skipper (EL) forventer, at der bliver lyttet til hende.

- Vi regner nu med, at statsministeren vil sætte sig i spidsen for forhandlinger med alle Folketingets partier – i stedet for at sætte sig med en snæver og lukket kreds, som ja-partierne ellers har for vane at gøre, siger hun i en pressemeddelelse.

Lars Løkke Rasmussen har annonceret, at alle Folketingets partier fra på mandag bliver kaldt til møde i bestræbelserne på at få en parallelaftale om det europæiske politisamarbejde, Europol.

- Vi vil selvfølgelig møde frem med forslag til de forhandlinger, som både handler om Europol, som der har været snakket så meget om, men også forslag der sikrer mere åbenhed og demokrati omkring EU-reglerne, siger Pernille Skipper.

De to størrelser - demokrati og internationalt samarbejde - behøver ikke at være hinandens modsætninger. Men med EU er det ofte bare tilfældet, lyder argumentet fra Enhedslistens retsordfører.

/ritzau/

Dagens Gossip