Enhedslisten kalder aftale om togfond »en vigtig sejr«

»Vi er meget tilfredse med dagens aftale. Vi har fastholdt et provenu på 28,5 milliarder kroner, som skal anvendes til forbedringer af den kollektive transport. Dansk Folkeparti måtte således opgive deres krav om en ekstra rabat til olieselskaberne,« lyder det fra Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), i en pressemeddelelse.

Aftalen medfører, at de to udenlandske selskaber Bayerngas og Hess samt danske Dong Energy beskattes ligeså hårdt som selskaberne, der er samlet i Dansk Undergrunds Consortium (DUC), herunder Mærsk. Og aftalen forventes frem mod 2040 at øge statens indtægter med 28,5 milliarder kroner.

Ifølge Frank Aaen er aftalen »et vigtigt skridt i den rigtige retning«.

»Men den (aftalen, red.) betyder ikke, at vi opgiver arbejdet for at sikre danskerne en større gevinst fra DUC-selskaberne, som stadig løber med alt for mange af de penge, der retteligt tilhører den danske befolkning,« siger han og fortsætter:

»Vi har også sikret, at skatterne vil kunne hæves i fremtiden, hvis det viser sig, at selskabernes indtjening bliver urimeligt høj. Det var afgørende for Enhedslisten, at de nye selskaber ikke blev omfattet af den såkaldte kompensationsklausul, som gør det svært for Folketinget at hæve skatterne for olieselskaberne indenfor DUC«.

Dagens Gossip