Enhedslisten kalder fejlfyldt rapport for makværk

»Det er noget makværk. Vi har hele tiden sagt, at den her kommission er et liberalt projekt. De fejl her bestyrker vores mistanke, om at der er tale om et holdningsbaseret stykke arbejde,« siger han og henviser til, at kommissionen skriver, at den danske baneafgift på godstransport er dobbelt så høj som i Tyskland, hvilket ikke er tilfældet - den er halv så stor.

Produktivitetskommissionen blev nedsat i 2012, og de endelige anbefalinger, der ventes ved udgangen af 2013 bliver formentligt tillagt stor betydning.

Men ifølge Enhedslistens Henning Hyllested (EL) sår fejlene alvorlig tvivl om, hvad anbefalingerne egentligt kan bruges til.

»Det er fint, at vi diskuterer politiske spørgsmål om øget udbud eller ændrede afgifter, men hvis forudsætningen er forkert, så er det svært at se, hvilken værdi arbejdet har,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Birch Sørensen, der er formand for kommissionen, men han siger til Berlingske, at han ærgrer sig over fejlene.

»Men vi har lært af dette og vil gøre alt for at sikre os, at det ikke gentager sig. Det er klart utilfredsstillende med den slags fejl, men samtidig må jeg understrege, at de ikke har haft nogen indflydelse på vores anbefalinger,« siger han.

Dagens Gossip