Enhedslisten kalder Pind i samråd om mørklægning

Skrevet af admin

14/07/2016

Mest læste i dag

Enhedslisten hiver justitsminister Søren Pind (V) i samråd om flere ministeriers håndtering af Berlingskes aktindsigter i oplysninger om blå bloks landbrugspakke.

Berlingske skriver, at flere ministerier i udleverede aktindsigter har forsøgt at hemmeligholde en lang række centrale oplysninger om blå bloks landbrugspakke over for offentligheden.

- Det her er endnu en ny alvorlig afsløring, som viser, at den samlede regering i forbindelse med landbrugspakken har brudt alle demokratiske spilleregler, siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding, i en pressemeddelelse.

- Regeringen har manipuleret, vildtledt og løjet for Folketinget og nu også brudt offentlighedsloven.

Ministerierne har i aktindsigter til Berlingske fjernet omtrent fire femtedele af et 70-siders dokument. Ifølge Berlingske mener to eksperter, at der er blevet begået brud på offentlighedsloven.

- Der er tale om ren vildledning af offentligheden. Først var det Folketinget, som blev vildledt. Og nu er det så medierne, som er blevet forholdt oplysninger, som ikke kunne undtages for aktindsigt, siger Maria Reumert Gjerding.

- Men den her nye afsløring viser jo med al tydelighed, at det ikke kun er offentlighedsloven, som forhindrer åbenhed, men at regeringen og dens embedsværk direkte bryder reglerne for at forholde vigtige oplysninger fra offentligheden.

Statsministeriet har over for Berlingske ikke ønsket at kommentere historien.

/ritzau/