Enhedslisten kalder sociale mål varm luft

Regeringspartierne lægger blandt andet op til, at flere udsatte unge skal have en ungdomsuddannelse, mens den skal være mindst 25 procent færre hjemløse i 2020. Regeringen har til gengæld ikke planer om, at afsætte flere penge til området, og så kommer man ingen vegne, mener Enhedslistens socialordfører Pernille Skipper (Ø).

»Det er positivt, at regeringen er villig til at sætte mål for sig selv. Men mål uden midler er ikke andet end varm luft. Nu mangler vi, at regeringen rent faktisk sætter handling bag ordene og sætter tilstrækkeligt med penge af. Smukke intentioner og flotte ord om samarbejde i sig selv gør ingen forskel.«

Huset Zornig, der hjælper socialt udsatte til at komme ud på arbejdsmarkedet, mener dog ikke, at opfyldelsen af 2020-målene er et spørgsmål om penge. Det kræver snarere, at kommunerne er parate til at omstille sig, fremhæver Lisbeth Zornig Andersen, der er tidligere formand for Børnerådet.

»Der er masser af ressourcer i systemet. Vi skal omlægge arbejdsgangene, sådan at ressourcerne går til samfundets svageste, frem for til administration, kontrolsystemer og bureaukrati,« fastslår hun i en pressemeddelelse.

Men Pernille Skipper fastholder, at der er mange sociale opgaver, der ikke kan løftes uden flere midler.

»Hvis man reelt vil forhindre, at unge kommer ud i kriminalitet, kræver det for eksempel socialrådgivere på folkeskolerne. Hvis man skal forhindre stigende hjemløshed, skal man for eksempel sikre tilstrækkeligt med billige boliger. Og skal man gøre noget reelt for anbragte unge, kræver det en ekstra indsats og bedre efterværn. Det koster alt sammen, men det er penge, som tjener sig ind igen ved en rettidig indsats. Konsekvenserne af manglende indsats er langt dyrere for samfundet,« siger hun i en skriftlig kommentar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip