Enhedslisten klar til flere spindoktorer

»Når vi nu ved, at mange særlige rådgivere er et godt redskab for at sikre, at ministerens politik slår igennem i embedssystemet, så må vi konkludere, at de gør nytte. Derfor mener vi også, det er vigtigt, at vi forsat styrker en ministers position ved at udstyre dem med politisk udpegede embedsmænd«, siger gruppeformand Per Clausen (Ø).

I efteråret 2011 efterspurgte Enhedslisten et serviceeftersyn af brugen af særlige rådgivere. Det fik efterfølgende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at nedsætte en kommission, der skulle se reglerne for særlige rådgivere efter i sømmene.

Kommissionen konkluderer torsdag, at både embedsmænd og politikere mener, at den nuværende ordning »fungerer tilfredsstillende«.

Enhedslisten foreslår at man tager en diskussion om, hvordan man kan styrke ministrene yderligere.

»Jeg synes der kan være en fornuft i at se mod udlandet. Det kunne være interessant at diskutere, om vi i Danmark kunne styrke ministrenes position i ministerierne yderligere ved også at indføre viceministre,« lyder det fra Per Clausen.

Kommissionen tager ikke stilling til fordele og ulemper ved indførelse af viceministre, men man konkluderer, at ansættelse af flere særlige rådgivere vil betyde, at man bevæger sig i den retning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip