Enhedslisten klar til at flyve tolke til Danmark

Det mener Enhedslisten, efter at en rapport fra menneskerettighedsorganisationen Avaaz konkluderer, at de tolke, der har arbejdet for de britiske og danske tropper i Afghanistan, er i fare for at blive dræbt af Taleban. Og den vurdering kunne sagtens foregå i Danmark.

»Man kunne tilbyde de afghanske tolke en flybillet og et visum til Danmark, så de kan få undersøgt deres sag,« siger Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen (Ø).

»Alternativt kan man sende et hold fra Udlændingestyrelsen til Afghanistan for at lave en individuel vurdering,« fortsætter han.

Forsvarsordføreren mener, at rapporten fra Avaaz styrker behovet for, at regeringen gør noget for at hjælpe tolkene.

»De her nye oplysninger lægger et massivt pres på regeringen for at stå ved det moralske ansvar for at hjælpe de tolke, der har hjulpet det danske forsvar,« siger Nikolaj Villumsen.

Udlændingestyrelsen har tidligere vurderet, at tolkene er i fare for hævnangreb fra Taleban, men regeringen har afvist at tilbyde dem asyl, som det skete med de irakiske tolke.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har sendt to officerer til Helmand for at lave en vurdering af tolkenes situation. Den undersøgelse er endnu ikke slut.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip