Enhedslisten: Kommuner skal behandle flere patienter

Enhedslisten mener, at det på længere sigt vil nedbringe overbelægningen på de danske sygehuse, at færdigbehandlingen af patienter sker i kommunalt regi. Sundhedsordfører Stine Brix (Ø) mener således ikke, at alle kommuner tager sig af nok patienter, som det blev bestemt i kommunalreformen fra 2007.

»Desværre er alle kommuner ikke kommet helt på plads endnu og har ikke den nødvendige kapacitet. Så det handler om, at når eksempelvis en ældre herre med lungebetændelse har været på hospitalet og fået sin penicillinbehandling og bliver udskrevet, så skal der være nogen, der kan tage over og hjælpe med at færdiggøre behandlingen og hjælpe med plejen undervejs,« siger Stine Brix.

»Der er det altså ikke alle kommuner, der endnu har den kapacitet til at kunne tage imod de patienter, der bliver udskrevet fra hospitalet,« siger hun.

Nu og her er der dog brug for en »akut indsats« for at nedbringe overbelægningen, lyder det.

»Den akutte fase handler om at stoppe med at nedlægge senge og bruge hele den kapacitet, vi har i sygehusvæsenet,« siger Stine Brix.

Udmeldingen fra Enhedslisten kommer, efter at hver femte patient i en større undersøgelse ifølge Jyllands-Posten oplever fejl, når der er overbelægning på landets sygehuse. Blot hver tiende patient oplever til gengæld fejl, når der ikke er overbelægning.

Dagens Gossip