Enhedslisten kritiserer grønt finanslovsforslag

Men det imponerer bestemt ikke Enhedslisten, som ellers meget vel kan blive det parlamentariske grundlag, regeringen skal forhandle det statslige husholdningsbudget på plads med.

De 800 millioner kroner er ganske enkelt ikke nok, lyder det fra partiets miljø- og klimaordfører, Per Clausen (Ø).

»Set i lyset af de massive miljø- og klimaudfordringer, vi står over for og budskabet om at satse på en omfattende grøn omstilling i regeringsgrundlaget, er regeringens udspil med 200 millioner ekstra om året i fire år helt utilstrækkeligt,« siger Per Clausen i en pressemeddelelse.

»Et sådant udspil skal ses i sammenhæng med, at regeringen har brugt milliarder af kroner på afgiftslettelser, som øger miljø- og klimaproblemerne. Set i det lys er der lang vej, til vi er i mål,« tilføjer han.

Millionbeløbet skal fordeles mellem Klimaministeriet, Miljøministeriet og Fødevareministeriet og skal blandt andet realisere regeringens planer om en ressourcestrategi, der skal sørge for en bedre håndtering af Danmarks affald, samt klimaplanen, hvis formål er at reducere fremtidens CO2-udledning. Men hvis de mål skal nås, skal der ganske enkelt flere penge på bordet, fastslår Per Clausen, som selv har en række forslag til, hvor pengene kan findes.

»Der er brug for en langt større indsats, men denne indsats indeholder også muligheder for at øge statens indtægter, sådan at der på den måde kan skaffes flere penge til grøn omstilling. Omlægning af afgifter og fjernelse af en række forældede rabatter på bilafgifterne kan for eksempel skaffe flere penge til den kollektive trafik og til bedre forhold for cyklisterne,« siger ordføreren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip