Enhedslisten: Løkke har vist ringe moral

Skrevet af admin

20/10/2013

Dagens topnyheder

Enhedslisten vil granske Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens bilag nøje for at se, hvilke konsekvenser det skal have.

Det sker efter, at der på et pressemøde søndag kom nye oplysninger frem om at klimaorganisationen GGGI med bistandsmidler har betalt en flyrejse for Løkkes datter.

Det siger Enhedslistens udviklingsordfører Christian Juhl.

- Vi har jo hele tiden vidst, at Lars Løkke har brugt over en million kroner på dyre flybilletter, limousinekørsel og luksushoteller betalt af skatteyderne.

- Det er selvfølgelig ikke acceptabelt. Nu er der kommet nye oplysninger frem, som bestemt ikke gør sagen bedre.

- Vi vil nu kritisk kigge på bilagene og Løkkes forklaringer, og så må vi vurdere, hvilke konsekvenser, sagen må have fremadrettet, siger Christian Juhl en pressemeddelelse.

Christian Juhl hæfter sig ved Løkkes udsagn om, at Danmark kan spare flere milliarder i ulandsbistand.

- Mens Løkke vil spare på verdens fattigste og gøre arbejdsløse og syge fattigere, har han fyret en million bistandskroner af på luksus.

- Det er grotesk. Der har jo været mere rod i den her sag end først antaget. Der er virkelig behov for at komme til bunds i det hele, siger Christian Juhl.

Sagen er et udslag af ringe dømmekraft, lyder konklusionen fra udviklingsordføreren.

- Lars Løkke har udvist ringe moral og en eklatant mangel på dømmekraft i den her sag. Det er fuldstændigt uacceptabelt at lade skatteyderne betale for luksusrejser, når pengene skulle være gået til verdens fattigst, siger Christian Juhl.

Samtidig er Løkkes modvilje mod at fremlægge bilag og svare på kritiske spørgsmål om hans rejser ikke i orden.

- Det virker jo som om, at det kun er fordi, pressen har kunnet afsløre det massive luksusforbrug, at Løkke overhovedet indrømmer at der er et problem.

- Den her sag efterlader et billede af, at Lars Løkke har en sjusket omgang med skatteborgernes penge, siger Christian Juhl.

/ritzau/