Enhedslisten og DF opfordrer regeringen til at åbne op

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti savner argumenter.

»Det her handler ikke om et bestemt behov, man har i ministerierne. Det handler om, at det er rigtig irriterende, når man sidder på magten, at der er kritiske journalister eller borgere, der kigger en efter i kortene,« siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), til BT.

Justitsminister Morten Bødskov (S) argumenterer for den omdiskuterede paragraf 24 i forslaget til en ny offentlighedslov med, at der er behov for fortrolighed for at »vi får den bedst mulige lovgivning«. Men det forstår Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Retsudvalg, Pia Adelsteen (DF), ikke meget af.

»Det, der undrer mig ved paragraf 24, er, at man lukker ned for noget, der har eksisteret i rigtig lang tid,« siger Pia Adelsteen til BT og fortsætter:

»Det er hamrende vigtigt, at både borgere, journalister og vi politikere kan søge aktindsigt og finde ud af, hvad der foregår inde i ministerierne, så vi kan holde øje med, hvad der foregår hos magthaverne. Og det mener jeg, at den nye offentlighedslov lukker helt ned for.«

Pernille Skipper opfordrer nu regeringspartiernes bagland til at presse på for at få regeringen til at ændre holdning.

»Vores justitsminister og resten af regeringen bør komme til fornuft. Det er nu engang præmissen i et demokrati, at man kan blive holdt øje med, når man har magten,« siger Pernille Skipper.

Venstre og de Konservative bakker op om regeringens udspil til en ny offentlighedslov.

Dagens Gossip