Enhedslisten opfordrer til en mere lempelig finanspolitik

»Hvis man fortsætter den stramme linje, man lægger op til nu, så risikerer man at skade økonomien frem for at gøre det modsatte. Og det, vi konkret opfordrer til, er, at man bruger nogle flere penge på at ansætte nogle mennesker i det offentlige,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Berlingske skriver tirsdag, at der netop er et pres fra blandt andre støttepartiet Enhedslisten om at åbne op for en mere lempelig finanspolitik og flere udgiftskrævende jobinitiativer.

»Man kan blandt andet give kommunerne lov til at bruge nogle af de mange penge, de har liggende til at ansætte arbejdsløse tømrer, murer og elektrikere,« siger Johanne Schmidt-Nielsen og fortsætter:

»På den måde kan vi kan få sat gang i renoveringen af vores skoler, vores plejehjem, vores daginstitutioner, herunder ikke mindst klimarenoveringerne. Den slags initiativer peger vismændene på som noget, der er nødvendigt for at få gang i økonomien, og det håber vi da i den grad i Enhedslisten, at regeringen lytter til.«

Spørgsmål: Hvor vigtigt er det for Enhedslisten at lande en finanslov med regeringen, som også kan kigge mod de borgerlige partier for at finde flertal?

»Hvis regeringen ønsker at trække Danmark i en mere solidarisk og mere grøn retning, ja, så er det oplagt at lave den med Enhedslisten. Men hvis regeringen gerne vil lave en Finanslov, der øger uligheden, hvor man forringer velfærden, ja så kan det være, at de borgerlige vil lege med dem,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip