Enhedslisten pudser Rigsrevisionen på PET

»Hvis Ekstra Bladets oplysninger er rigtige, så er det virkelig, virkelig forargeligt. Det er et eklatant tillidsbrud,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø).

Når en chef stopper hos PET, har det ifølge Ekstra Bladet ikke været et særsyn, at PETs ledere har markeret afskeden med en luksusmiddag. Når regningen efterfølgende er landet på PETs bord, har man betalt med penge fra »de særlige midler«, der ellers er øremærket PETs hemmelige operative operationer til beskyttelse af Rigets sikkerhed.

»En ting er frås med offentlige midler. En anden ting er, at det her er midler hensat til en særlig konto, der ikke er underlagt den revision, som alle andre offentlige midler er, fordi den skal bruges til særlige sikkerhedsopgaver,« siger Pernille Skipper og uddyber:

»Det er min klare holdning, at Rigsrevisionen må ind over for at se, hvor alvorligt det er, og hvis ansvar det i givet fald er.«

Ekstra Bladets aktindsigt viser blandt andet, at ti PET-chefer var på restaurant Umami 26. juni 2012, hvor de spiste en tre retters middag med cocktails både før og efter maden. Årsagen til festlighederne var en chef, der stoppede i tjenesten, og middagen løb op i 9.790 kroner for de ti personer.

PET erkender selv fremgangsmåden i et svar til Justitsministeriet.

»Udgifter til chefers afskedsmiddage, receptioner mv. ikke længere dækkes af »de særlige midler«,« hedder det i brevet.

Spørgsmål: Kan sagen betyde, at der skal rulle hoveder?

»Nu skal vi først have svar på alle spørgsmål, før vi kapper nogen hoveder af. Det er klart, at hvis det er sandt, så er det meget alvorligt,« siger Pernille Skipper.

Dagens Gossip