Enhedslisten roser udspil om forlænget klagefrist

Regeringens udspil kommer dagen efter den hårde kritik fra Rigsrevisionen og massive krav om tilbagebetaling af skat.

»Det er fint, at ministeren har besluttet sig for at få rettet op på fejl, der er blevet begået. I Enhedslisten er vi positive over for udspillet, og vi vil deltage i forhandlingerne,« siger Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen (Ø).

Han understreger, at det endnu er for tidligt at sige, om Enhedslisten stemmer ja til udspillet, der vil kræve en lovændring og derfor først kan gennemføres, når Folketinget indkaldes igen til oktober.

»Vi må vi først høre, hvad Skat har at sige om, at det netop er de år, der skal omfattes, og ikke tidligere år,« siger Frank Aaen.

Spørgsmål: Vil Enhedslisten kæmpe for de boligejere, der har vurderinger, som går længere tilbage end 2011?

»Vi hører, hvad Skat har af begrundelse for det snit, der er lagt, og så forhandler vi derfra.«

Rigsrevisionens beretning, der blev offentliggjort onsdag, viser, at Skat skød ved siden af i tre ud af fire vurderinger af parcelhuse i 2011, og det vil sige, at vurderingen af boligen ikke matchede det beløb, som husene blev handlet til.

Skatteministeren siger torsdag til Berlingske, at han indkalder Folketingets partier til forhandlinger i næste uge om at forlænge klagefristen, der i dag er tre måneder, efter at man har modtaget vurderingen. Han er til gengæld afvisende over for at lade boligejere klage over vurderinger, der ligger længere tilbage end 2011, da »det vil være uhyre vanskeligt«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip