Enhedslisten savner klausuler og kædeansvar i S-udspil

Der er nogle gode takter i torsdagens udspil fra Socialdemokraterne, der har til formål at bekæmpe den såkaldte sociale dumping. Det mener Enhedslisten.

- Det er godt, at socialdemokraterne vil videreføre den hidtidige indsats mod social dumping til 2020 og er parat til enkelte nye initiativer, siger partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, i en mail.

Partiet retter dog også kritik mod udspillet, som, de ikke mener, er ambitiøst nok. Johanne Schmidt-Nielsen peger blandt andet på to konkrete forslag, som hun savner nævnt i torsdagens udspil fra Socialdemokraterne.

- Jeg ærgrer mig over, at Socialdemokraterne ikke vil være med til at bruge de mest effektive redskaber, vi kan mod social dumping. Nemlig arbejdsklausuler og kædeansvar, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun uddyber omkring arbejdsklausuler og kædeansvar:

- En lov om arbejdsklausuler vil sikre, at ikke en eneste skattekrone bliver brugt til social dumping. Fordi der vil blive stillet krav om ordentlige forhold til alle virksomheder, der leverer til det offentlige.

- Og kædeansvar vil gøre det langt sværere for arbejdsgiverne at bruge underleverandører, der snyder i skat eller snyder deres medarbejdere, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Det var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S), der på et pressemøde torsdag formiddag præsenterede udspillet "Dansk løn for dansk arbejde".

Udspillet skal bekæmpe social dumping, der af kritikere er en betegnelse for ansættelsesforhold, hvor udenlandske medarbejdere har ansættelsesvilkår, der er dårligere end deres danske kollegers.

/ritzau/

Dagens Gossip