Enhedslisten ser dagpengeudspil som »brandslukning«

»Det her er brandslukning, det ved vi godt. Men vi er glad for, at regeringen nu vil lytte til kritikken og handle,« siger hun og uddyber de centrale knaster i forhandlingen.

»Det handler primært om finansieringen. Vi skal også diskutere, hvad de her mennesker på den her ydelse skal bruge tiden på,« siger Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) og foreslår, at pengene hentes fra den såkaldte aktiveringspulje, mens de, der får ydelsen, skal tilbydes uddannelse frem for aktivering.

Regeringen har foreslået, at pengene hentes ved et forøget a-kassekontingent, men det forhold vil Enhedslisten altså nu forsøge at knægte.

Enhedslisten mødes med regeringen i kølvandet på, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlagde forslaget til en dagpengeløsning tirsdag. Regeringen mente, det var nødvendigt at gribe ind for at sikre en mildere indfasning af dagpengereformen, der blev vedtaget af VKO og de Radikale i 2010.

»Vi har gjort meget, det har hjulpet nogle, men det er ikke nok. Konjunkturerne i Europa og dermed også i Danmark er fortsat svage. Vi oplever, at væksten lader vente på sig, og at det er svært for de mange langtidsledige at finde et job på samme tid, og derfor er nødvendigt at handle,« sagde hun.

Regeringen foreslår, at personer, der nu står til at miste retten til dagpenge i juli, kommer på en »arbejdsmarkedsydelse« med en lavere sats, end det nuværende dagpengesystem byder.

Dagens Gossip