Enhedslisten ser flere problemer i Venstres energiudspil

Energiordfører Per Clausen (Ø) mener således, at der er flere problemer med det energiudspil, som Venstre onsdag har præsenteret i Berlingske. Han peger blandt andet på, at Venstre vil indføre et loft over støtteordningen på ti år.

»Hvis vi vil have vedvarende energikilder, også nye, så bliver der en periode, hvor der gives støtte til dem, og sådan en periode, tror jeg, er vanskelig at fastlægge helt præcist. Det må afhænge af udviklingen,« siger Per Clausen.

I stedet for faste støttesatser vil Venstre sende den mængde af vedvarende energi, det kræver, for at Danmark når sine ambitiøse klimamål, i udbud. Det skal sikre, at man vælger de billigste teknologier og løsninger samt fjerne spekulation i høje afregningspriser, som man har set i den aktuelle solcellesag.

Per Clausen mener, at den del af Venstres udspil er naivt.

»Det er naivt at tro, at udfordringen med at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer og CO2-neutral kan klares ved at overlade mere til markedet. Tværtimod får vi brug for en målrettet grøn afgiftspolitik og en offentligt styret og planlagt udvikling af de vedvarende energikilder. Ellers kommer omstillingen alt for sent og langsomt,« siger Per Clausen.

Han understreger dog, at Enhedslisten, der var med til at indgå den store energiaftale sidste år, er klar til at forhandle om en ny dansk energipolitik, som ville træde i kraft efter 2020.

»Vi er helt indstillede på at tage en forhandling om det allerede nu, og vi er helt indstillede på at diskutere, hvordan vi sikrer os, at vi får mest muligt vedvarende energi for pengene,« siger Per Clausen.

Martin Lidegaard er ligeledes parat til en diskussion af energipolitikken på den anden side af 2020, siger han til Berlingske.

Dagens Gossip