Enhedslisten slår i bordet

Det kan ikke være rigtigt, at regeringen igen og igen udskyder den bebudede grønne omstilling af Danmarks økonomi.

Enhedslistens Per Clausen kræver derfor handling nu, efter at kilder har oplyst til avisen Information, at klima- og energiminister Martin Lidegaards (R) klimaplan og miljøminister Ida Aukens (SF) ny ressourcestrategi igen er udskudt.

- Det ser mere og mere ud til, at regeringens magtfulde top har droppet alle idéer om at satse på en markant grøn omstilling, når vedtagelsen af ressourcestrategien og klimaplanen gang på gang udsættes.

- Min tålmodighed er i hvert fald ved at være opbrugt, siger Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Ifølge Information er det angiveligt regeringstoppens vedvarende prioritering af de nære økonomiske udfordringer, der spænder ben for de grønne planer.

Begge udspil er helt centrale i det grønne projekt, Helle Thorning-Schmidts (S) regering forpligtede sig på i regeringsgrundlaget fra oktober 2011.

Klimaplanen, der med et katalog over politiske tiltag skal anvise mulighederne for at nå regeringens ambition om 40 procent CO2-reduktion i 2020, har været ventet siden nytår.

Ifølge Informations oplysninger er det usandsynligt, at klimaplanen kommer på denne side af sommerferien. Den oplysning vil ministeren dog ikke bekræfte, selvom Lidegaard slår fast, at han satser på at kunne præsentere en klimaplan inden sommerferien.

Per Clausen kalder regeringens prioriteringer uholdbare.

- Mens regeringen gennemfører den ene økonomiske plan efter den anden sammen med højrefløjen, som øger ulighed, forurening og ressourceforbrug, bliver de grønne planer gang på gang udsat. Denne udvikling er helt uholdbar.

- Jeg er træt af at høre om gode løsninger, der kommer i morgen, siger Per Clausen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip