Enhedslisten søger forklaring på fleksjob-fald

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø) vil have en redegørelse fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), men har også selv et par bud på, hvorfor udviklingen går i den modsatte retning af, hvad regeringen, V og K er blevet enige om i fleksjobreformen.

»Det kan være svært at sige noget om årsagen, men det kan jo være fordi, at der er kommet flere nye ordninger som nyttejob, og at for eksempel seniorjobordningen fylder mere og mere. Det betyder jo, at man støvsuger kommunerne for job,« siger Christian Juhl.

»Men vi bliver nødt til at have en forklaring på, hvad pokker der er sket, siden antallet af fleksjobbere falder, når det nu er planlagt, at det skal stige,« fortsætter arbejdsmarkedsordføreren.

Han frygter, at udviklingen i antallet af personer i fleksjob, som der var 54.478 af i december 2012, vil medføre, at flere ryger endnu længere væk fra arbejdsmarkedet.

»De folk, der er blevet tildelt et fleksjob, fordi deres arbejdsevne er nedsat, kan ikke komme ud og få det job. De kan heller ikke komme på førtidspension. Hvad skal de så? I værste fald ender de på kontanthjælp, og det er noget skidt,« siger Christian Juhl.

Mette Frederiksen er på ferie og kan ikke kommentere på udviklingen, men Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), siger til Avisen.dk, at en ny diskussion af, hvordan der skabes flere fleksjob er nødvendig, hvis udviklingen fortsætter.

Forligsparterne bag fleksjobreformen har en målsætning om, at der skal skabes 13.500 flere fleksjob frem mod 2016.

Dagens Gossip