Enhedslisten søger støtte til at aflive hundeforbud

Det mener Enhedslistens gruppeformand og dyrevelfærdsordfører, Per Clausen (Ø), der vil forsøge at skaffe et flertal uden om regeringen for at afskaffe forbuddet mod hunderacerne.

»Intet tyder på, at forbuddet mod de 13 hunderacer har ført til, at færre mennesker eller dyr er blevet bidt af aggressive hunde. Derfor bør forbuddet ophæves,« fastslår Per Clausen i en skriftlig besked efter det debatmøde, der onsdag blev afholdt om hundeloven i Folketinget.

Her gjorde Karen Hækkerup det klart, at regeringen ikke er klar til at droppe forbudslisten.

»Jeg har selv været hundeejer, og jeg er ikke bange for hunde. Men jeg har tidligere sagt, at jeg godt kan følge den usikkerhed, som nogle har overfor disse hunde. Vores panelundersøgelse viser, at der er stor opbakning til, at forbuddet skal opretholdes. Det behov vil jeg gerne anerkende,« sagde ministeren og tilføjede:

»Vi har omkring 600.000 hunde i Danmark, og ifølge Rigspolitiets opgørelse over aflivede hunde i skambidssager fremgår det, at der er aflivet 157 hunde. Af disse er 66 hunde på racelisten, selvom de kun udgør to til tre procent af samtlige hunderacer i Danmark.«

Per Clausen mener, at forbuddet er en konsekvens af, at konservative justitsministre op igennem det sidste årti undlod at pålægge politiet at bruge de muligheder, de havde, til at gribe effektivt ind over for uansvarlige hundeejere og farlige hunde.

»Dette svigt skabte frygt hos mange mennesker. En frygt, der førte til krav om forbud mod farlige hunderacer. Dette forbud blev gennemført, selvom alle eksperter dengang advarede mod det,« siger dyrevelfærdsordføreren.

Blandt de 13 forbudte hunderacer er pitbull terrier, amerikansk straffordshire terrier og dogo argentino.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip