Enhedslisten: Statens forbrug af konsulenter er absurd

»Væksten i anvendelsen af eksterne konsulenter er særlig absurd set i lyset af de seneste års nedskæringer og fyringer i den offentlige sektor. Skatteindtægterne skal bruges til at skabe velfærd til borgerne – ikke til at forgylde private konsulentfirmaer,« siger gruppeformand Per Clausen (Ø) i en skriftlig kommentar.

Et notat fra Moderniseringsstyrelsen, som Berlingske Nyhedsbureau har fået aktindsigt i, viser, at staten i gennemsnit i 2011 og 2012 købte private IT- og managementkonsulenter for mindst 3,8 milliarder kroner om året. Den udgift er 400 millioner højere end i 2010.

Stigningen sker til trods for, at Rigsrevisionen i 2010 kritiserede forbruget af private konsulenter og kaldte det »ikke tilfredsstillende« og en lovning fra Finansministeriet efterfølgende om, at man ville nedbringe udgifterne ved at reducere driftsbudgetterne med 125 millioner kroner om året.

Per Clausen stiller sig uforstående over for stigningen.

»Det virker grotesk, at skiftende finansministre siden 2010 har set gennem fingre med, at statens forbrug af eksterne konsulenter er steget med 400 millioner kroner om året til 3, 8 milliarder, selv om finansministeriet havde lovet at nedbringe forbruget med 125 millioner kroner om året i den samme periode,« siger han.

»Tilsyneladende har der slet ikke været noget styr på udviklingen på dette område,« påpeger Per Clausen.

Enhedslisten vil bede finansminister Bjarne Corydon (S) forklare sig.

»Enhver snak om sparsommelighed og mådehold forsvinder tilsyneladende, når der er tale om private konsulenter. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstilende, og derfor kræver Enhedslisten, at der gribes ind og hurtigt gennemføres en nedskæring på dette område,« siger Per Clausen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip