Enhedslisten: Statsministeren svigter sine vælgere

I talen henvendte hun sig direkte til Helle Thorning-Schmidt, som hun beskyldte for at svigte sine vælgere.

»Du skylder svar på, hvorfor overlægen, advokaten og sådan nogle som mig skal have skattelettelser. Skattelettelser, der bliver betalt af arbejdsløse tømrere, arbejdsløse pædagoger, arbejdsløse sygeplejersker og arbejdsløse industriarbejdere. Du skylder svar på, hvorfor der er råd til billigere citronvand, hindbærbrus og cola, når der ikke er råd til at redde de tusindvis af mennesker, der står til at falde ud af dagpengesystemet,« sagde Johanne Schmidt-Nielsen med henvisning til den seneste vækstaftale, der fjerner afgiften på sodavand.

Enhedslisten kræver, at regeringen gør noget for de tusindvis af danskere, der står til at ryge helt ud af dagpengesystemet.

»I dag er det 1. maj. Det betyder, at om præcis to måneder risikerer 12 til 14.000 danskere at stå uden noget som helst at leve for. Fordi den midlertidige uddannelsesordning udløber. Fordi de ikke kan få kontanthjælp. Fordi der ikke er noget arbejde til dem. Regeringen bliver nødt til at forholde sig realistisk til, at vi står midt i en krise. De ansvarlige bag dagpengeforringelserne bliver nødt til at erkende, at de tog fejl. Det er nu, der skal gøres noget for dem, der står til at falde ud af systemet. Dagpengeperioden skal forlænges. Genoptjeningsperioden forkortes. Dét er ansvarlig politik,« lød kravet fra Johanne Schmidt-Nielsen til stort bifald fra tilhørerne.

Johanne Schmidt-Nielsen kritiserede også regeringens lempelser af selskabsskatten.

»Det er da ikke effektivt at bruge fire milliarder kroner på selskabsskattelettelser. Selskabsskattelettelser, der i alt kommer til at skabe 1.500 arbejdspladser. Det er simpelthen en dårlig investering. Lad os i stedet give kommunerne lov til at renovere vores børnehaver, plejehjem og folkeskoler. Det vil skabe tusindvis af arbejdspladser her og nu. Hvis vi samtidig stiller krav til virksomhederne om, at de skal tage lærlinge ind, så kan vi få alle de unge mennesker, der drømmer om at få en uddannelse, i gang,« lød det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Dagens Gossip