Enhedslisten stemmer nej til »lex Johanne«

Et flertal på Enhedslistens årsmøde har søndag formiddag nedstemt ændringsforslag 8.8, der i daglig tale er blevet døbt »lex Johanne«, fordi ændringsforslaget til Enhedslistens rotationsprincip i høj grad er kommet til at handle om, hvorvidt partiets politiske ordfører kan få en periode mere i Folketinget eller ej.

Ændringsforslaget ville ændre rotationsreglerne, så der ikke skulle vælges spidskandidater på et årsmøde, hvis der er mindre end et halvt år til næste folketingsvalg.

Johanne Schmidt-Nielsen blev valgt til Folketinget i november 2007, og på grund af Enhedslistens rotationsregler kan hun som et af partiets folketingsmedlemmer ikke genopstille, hvis hun har siddet på tinge i mere end syv år.

Var søndagens ændringsforslag blevet vedtaget, var Johanne Schmidt-Nielsen sikret en omgang mere på stemmesedlen - også hvis næste folketingsvalg først kommer efter maj 2015.

Kommer valget før maj 2015, kan hun fortsat stille op.

Ændringsforslaget er stillet af Enhedslistens afdeling i Gladsaxe, som understreger, at rotationsreglerne for Enhedslistens folketingsmedlemmer er gode. Der er dog en række praktiske ting, der skal tages hensyn til i forbindelse med opstilling af folketingskandidater, herunder eksempelvis tryk af valgplakater.

»Der er ingen grund til, at dette princip skal gennemføres på en måde, hvor vi risikerer at skyde os selv i foden,« lyder det i afdelingens begrundelse.

Johanne Schmidt-Nielsen fik over 47.000 personlige stemmer ved det seneste folketingsvalg og var i høj grad medvirkende til, at Enhedslisten opnåede 12 mandater.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip