Enhedslisten: SU-reformen giver øget ulighed

Den skaber mere ulighed, mener uddannelsesordfører Rosa Lund (Ø),

»Regeringen og højrefløjen tager penge op af lommerne på de studerende - en af de grupper i samfundet, der i forvejen lever for allerfærrest penge. Med 5.753 kroner før skat løber pengene hurtigt op, og når både husleje, buskort og bøger er betalt, så er der ikke meget tilbage til mad, tandlæge og forsikring. Det vil især ramme de studerende, som ikke har forældre, der kan købe dem en lejlighed eller give tilskud til bøgerne,« siger hun.

Hun ser ingen fidus i, at studerende fremover bliver belønnet for at komme hurtigere igennem uddannelse, og samtidig får lov til at tjene 2.500 kroner mere om måneden.

»De her nedskæringer i SUen vil betyde, at studerende bliver tvunget til at arbejde mere ved siden af studiet. Morten Østergaard (R) skal ikke forsøge at bilde os ind, at de studerende bliver hurtigere færdige på den måde,« siger Rosa Lund og peger fingre af regeringen:

»Jeg har virkelig svært ved at genkende det Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF, som jeg førte valgkamp med. Det her et trist løftebrud, hvor regeringen sælger de studerendes SU for at give gaver til boligejerne og skattelettelser til erhvervslivets top,« siger hun med henvisning til, at pengene fra både SU-reformen og kontanthjælpsreformen, som også er forhandlet på plads torsdag, skal gå til Vækstplan DK, som blandt andet indeholder en række lempelser til erhvervslivet.

Dagens Gossip