Enhedslisten: Tror embedsmænd handlede politisk

Enhedslisten føler sig langt fra overbevist om, at der ikke lå politiske motiver bag Udenrigsministeriets handlemåde i forbindelse med tilblivelsen af de lukrative rejseregler i klimaorganisationen GGGI.

Det understreger Enhedslistens udenrigsordfører, Christian Juhl.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at embedsmænd i Danmark kan være så sløsede, at det hele skulle være tilfældigheder. Det er hensyn til andre personer og altså overvejende et politisk hensyn, der ligger bag, siger han.

Det siger han på trods af, at udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) på et pressemøde tirsdag har påpeget, at intet tyder på politiske motiver i sagen.

Udenrigsministeriet har tirsdag redegjort for, hvad der skete - eller ikke skete - da man i maj 2012 blåstemplede guldrandede rejseregler i GGGI, selvom organisationen modtager danske bistandsmidler.

Ingen i ministeriet opdagede tilsyneladende, at man godkendte rejsereglerne, og derfor turnerede daværende udviklingsminister Christian Friis Bach (R) rundt med en fortælling om, at hverken han eller ministeriet havde været inde over rejsereglerne.

Og da man efterfølgende skulle undersøge affæren i forbindelse med et samråd i Folketinget, var der så meget rod i ministeriets arkiver, at sagen heller ikke her blev opklaret.

Det blev den kort efter, da man tyggede sig gennem arkiverne, men efterfølgende fortalte man så intet til hverken ministeriets departementschef eller Christian Friis Bach - ikke før kommunalvalget var overstået den 19. november.

Spørgsmål: Holger K. Nielsen kan ikke se politiske motiver. Hvorfor kan du?

- Jeg kan heller ikke se nogen beviser på det, men man må godt bruge sin sunde fornuft. Det her er en uhørt alvorlig sag, og man kunne også forestille sig, at en ambassadør blev flyttet til anden tjeneste, siger Christian Juhl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip