Enhedslisten truer nu regeringen

Enhedslisten skruer nu bissen på over for regeringen og truer med at nedstemme regeringen ved Folketingets afslutningsdebat.

Partiet kræver en løsning på problemet omkring dagpengemodtagere, som ryger ud af systemet på grund af den forkortede dagpengeperiode.

- Vi vil ikke stemme for en regeringsvedtagelse ved afslutningsdebatten, hvis den ikke indeholder en løsning på problemet, siger Per Clausen (EL) til Ritzau.

- Det er ikke at true regering på dens eksistens, for den er jo ikke afhængig af at få sådan en vedtagelse stemt igennem, men det ville være meget usædvanligt, hvis den ikke fik flertal, siger han.

Enhedslisten forlanger, at regeringen allerede i de kommende dage indbyder til forhandlinger om en løsning af dagpengeproblemet.

- Hvis vi skal nå noget inden udgangen af juni, så skal vi i gang nu. Så nytter det ikke noget, at vi udsætter det i flere uger, siger Per Clausen.

Når Enhedslisten på den måde truer regeringen, så skyldes det ifølge Per Clausen, at situationen på dagpengeområdet er alvorlig.

- Vi befinder os i en helt usædvanlig situation, hvor vi kan konstatere, at titusindvis af arbejdsløse ryger ud af dagpengesystemet, uden at regeringen tilsyneladende har nogen plan om at gøre noget ved det, siger han.

Står det til Per Clausen, så skal statsministeren allerede tirsdag annoncere, at der skal forhandles på området.

- Nu må regeringen melde klart ud om dagpengene. Helle Thorning kan passende bruge sit pressemøde tirsdag til at fortælle, hvad regeringen vil gøre, og til at indkalde til de forhandlinger, vi har aftalt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip