Enhedslisten: Vi er ikke kommet tættere en dagpenge-aftale

Lørdag fortsætter Enhedslisten og regeringen de forhandlinger, der officielt blev indledt torsdag. Parterne er ikke nået tættere en aftale, lyder det fra Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), på vej til forhandlingerne.

Spørgsmål: Er I kommet tættere på hinanden siden torsdag?

»Næ,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Spørgsmål: Slet ikke?

»Nej,« svarer Christian Juhl og uddyber:

»Vi vil prøve at komme videre med de knaster, der er. Vi skal have finansieringen på plads, og så skal vi kigge på nogle af de indholdsmæssige ting, som ikke er så fornuftige. Jeg håber, vi kommer til begge dele«.

Ifølge Christian Juhl haster det for regeringen at få en aftale på plads:

»Regeringen mener, at vi skal være færdige på tirsdag. Det kan vi sagtens. Vi kan være færdige i aften, hvis det skulle være, men det forudsætter, at en af parterne giver sig i forhold til finansieringen, så vi kan gå videre. Så ligger der en række ting på den flade hånd, som vi bare lige kan gå til. Regeringen vil helst have finansieringen på plads, før vi taler indhold - jeg vil helst snakke indhold før finansiering,« siger Christian Juhl.

Regeringen foreslår blandt andet, at der indføres en »arbejdsmarkedsydelse«. Tanken er, at den ordning vil lave en mildere indfasning af dagpengereformen fra 2010, der blev vedtaget af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale. Finansieringen skal blandt andet komme fra et forøget a-kassekontingent, og netop det finder Enhedslisten urimeligt.

»Min private holdning er den, at hvis arbejdsgiverne vil have vedligeholdt arbejdskraften i en krisetid, så må de også være med til at bidrage med et eller andet beløb. Jeg synes, det er helt skævt, hvis ikke arbejdsgiverne kommer på banen og bidrager med et eller andet,« siger han.

Spørgsmål: Kan spørgsmålet om finansiering blokere for en aftale?

»Det håber jeg ikke. Jeg håber, vi finder en løsning. Der er så mange finansieringsmuligheder. Det er ikke syv herregårde, vi skal have købt - det er til at overskue,« siger han.

Dagens Gossip