Enhedslisten vil afskaffe fradrag på bilsikkerhed

Konkret vil Enhedslisten fjerne fradragene på ABS-bremser og EPS-system, som sikrer mod udskridning, når man køber en ny bil. Fradragene giver ifølge Enhedslisten ikke længere mening, da de ikke ansporer bilkøberne til at tilvælge sikkerhedsudstyret, da ABS-bremsen for længst er blevet standardudstyr, og EPS har været et lovkrav siden 2011.

»Fradragene har tjent deres formål. Nu er de bare en generel lettelse af afgifterne på biler, og det er vi altså ikke tilhængere af. Vi vil meget hellere bruge de penge på at flytte trafik fra biler til den kollektive trafik. Det gør man blandt anden ved sænke billetprisen, så det kan mærkes,« siger transportordfører Henning Hyllested (EL) til Metroxpress.

Enhedslisten vil rejse kravet ved finanslovsforhandlingerne, men det får partiet ikke noget ud af, lyder det fra skatteordfører Thomas Jensen (S). Han henviser til, at regeringen vil fremlægge en samlet, provenuneutral omlægning af registreringsafgiften.

»Hverken bilkøberne eller bilsælgerne har brug for, at der skabes usikkerhed om registreringsafgiften i et marked, som er meget følsomt lige nu,« siger han til Metroxpress.

Heller ikke FDM og De Danske Bilimportører er begejstrede for forslaget, som ifølge FDM’s beregninger vil gøre en bil, der i dag koster 100.000 kroner, over 6.500 kroner dyrere.

Dagens Gossip