Enhedslisten vil begrave polsk snyde-manual

Det siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl (Ø), der vil have regeringen til at rette en skarp henvendelse til ambassaden og den polske regering, så manualen fjernes.

»Den skal da fjernes. Det dur simpelthen ikke, at ambassaden ligger og roder rundt med sin vejledning til polske firmaer. Vi bliver nødt til at have fat i den polske ambassade og gøre det klart, at det her går altså ikke. Det er både dårlig service overfor de polske virksomheder og overfor det danske arbejdsmarked,« siger Christian Juhl til Berlingske Nyhedsbureau.

I manualen advarer ambassaden mod at indgå overenskomster med danske fagforeninger, da det kan blive dyrt. Fagforeninger i Danmark beskyldes desuden for at anvende ulovlige metoder, når de vil have polske virksomheder til at aftale dansk løn. Som der står i manualen:

»I praksis tvinger fagforeninger polske entreprenører, ved forskellige og ofte ulovlige handlinger, til at indgå overenskomster,« skriver ambassaden ifølge Fagbladet 3F.

Samtidig fraråder ambassaden at oplyse om lønforhold til sine ansatte og understreger, at fagforeningen ingen ret har til at få den slags informationer.

Og den går bare ikke, mener Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører.

»Det kan godt ske, at den går i Polen, men det gør den i hvert fald ikke i Danmark. Vi er nødt til at kontakte den polske ambassade og sende en hilsen til den polske regering,« siger Christian Juhl.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) oplyser til Fagbladet 3F, at hun har sat sit ministerium til at rette henvendelse til ambassadøren.

Dagens Gossip