Enhedslisten vil forbyde dobbeltmandater

Enhedslistens fremgang får nu partiets ledelse til at foreslå et forbud mod dobbeltmandater.

Et flertal i Enhedslistens hovedbestyrelse ønsker på det kommende årsmøde at ændre partiets vedtægter, så valgte kun kan "besidde et folkevalgt erhverv som byrådsmedlem, regionsmedlem eller folketingsmedlem", skriver Information.

Medlem af Folketinget, byrådet i Aalborg og hovedbestyrelsen, Per Clausen, er én af dem, som støtter forbuddet mod dobbeltmandater.

Hovedbestyrelsen vil dog kunne tillade dobbeltmandater i "afgrænsede perioder", ligesom forbuddet ikke får tilbagevirkende kraft, men først træder i kraft ved det næste valg.

- Det er arbejdsmæssigt ikke holdbart i det lange løb at være medlem af både Folketinget og en kommunal- eller regionsbestyrelse.

- Men når jeg nu godt synes, at det kan lade sig gøre i mit tilfælde, skyldes det, jeg har nedtrappet mit arbejde i Folketinget og givet afkald på en række ordførerskaber samt posten som gruppeformand, siger Per Clausen til Information.

Netop Per Clausen blev, som den første i Enhedslistens historie, sat i situationen, da partiet ved kommunalvalget i november gik frem fra nul til tre mandater i Aalborg.

Når hovedbestyrelsen - med stemmerne ni for og seks imod (mens fire undlader) - foreslår vedtægtsændringen, skyldes det da også "den store fremgang for Enhedslisten".

Liste Ø fik ved det seneste folketingsvalg 12 mandater og står i den seneste meningsmåling, Voxmeter har lavet for Ritzau, til 21 mandater.

Per Clausens afløser som gruppeformand og medlem af hovedbestyrelsen Stine Brix er til gengæld modstander af forbuddet mod dobbeltmandater.

- Det er dumt at udelukke muligheden for, at folk kan stille op til flere ting - herunder Folketinget. Det afgørende må være, om man mener, at folk kan forvalte deres embeder. Ikke om de sidder flere steder, siger Stine Brix til Information.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip