Enhedslisten vil have forsørgertillæg på finansloven

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen har endnu et konkret forslag med sig til søndagens forhandlinger om næste års finanslov.

Hun vil have, at der bliver lavet et såkaldt forsørgertillæg til den gruppe af unge under 30 med børn, som bliver ramt af kontanthjælpsreformen. Det skal ske for at undgå, at børn vokser op i fattigdom.

- Vi må spørge os selv, om vi er villig til at acceptere, at rigtig mange børn kommer til at leve i fattigdom på grund af kontanthjælpsreformen, siger hun på vej ind til forhandlingerne om den kommende finanslov.

- Det er jo ikke sådan, at fordi man er under 30 og har børn, så får man rabat på flyverdragten, mælken eller havregrynene, siger hun.

Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen kommer børnefamilier, hvor far og mor er under 30 og arbejdsløse, til at miste op mod 8000 kroner om måneden. Den nye ydelse skal sikre, at denne gruppe "ikke går i hundene".

Kravet er en konkretisering af det ene af de tre hovedkrav, Enhedslisten er gået ind til forhandlingerne med.

Det første går på, at der skal skabes grønne job. Det andet handler om at skabe bedre velfærd gennem flere offentligt ansatte. Og det sidste altså om at mindske uligheden i samfundet.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har tidligere fastslået, at kassen er lukket. Han vil have styr på dansk økonomi. Dog har han en reserve på godt en milliard kroner, som der kan bruges af.

Søndagens forslag ventes at komme til at koste et par hundrede millioner kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip