Enhedslisten vil have partistøtten frem i lyset

»Regeringen har snart siddet i to år. Da den kom til, lød det, at der skulle ske noget. Der er ikke sket noget endnu. Det bekymrer os. For jeg er ikke i tvivl om, at vi ikke får større åbenhed om partiernes økonomi, hvis Lars Løkke vinder næste valg,« siger Johanne Schmidt-Nielsen til Jyllands-Posten.

Enhedslisten vil stille kravet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i efteråret, og partiet vil fremsætte et beslutningsforslag, der markant øger befolkningens indsigt i partistøtten. Helt konkret vil Enhedslisten have, at alle beløb over 5.000 kroner skal fremgå præcist på partiregnskaberne. På samme måde skal valgfonde oplyse om støtte. Samtidig vil Enhedslisten lave en kampagne i løbet sommeren, som skal presse partierne til at ændre reglerne.

Ifølge Jyllands-Posten er den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) klar til at lave en aftale om større åbenhed, men hun vil ikke på nuværende tidspunkt sige, at en aftale kan ende med at komme i stand med Enhedslisten uden om de øvrige partier.

»Så langt er vi ikke,« siger hun til avisen og henviser til, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), er blevet sat til at finde ud af, om der kan findes et bredt flertal for forslaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip