Enhedslisten vil have satspuljen på finansloven

Det er for dårligt, at satspuljen ikke er med på finansloven, hvilket der ellers var politisk flertal for i 2014.

Meldingen kommer fra Enhedslistens nye politiske ordfører, Pernille Skipper, forud for partiets årsmøde i weekenden.

- Satspuljen er en vanvittig asocial konstruktion, siger hun om puljen, der anvendes til indsatser og projekter på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet, og hvis formål er at forbedre vilkårene for modtagere af overførselsindkomst og svage grupper.

Puljen skal ifølge Enhedslisten lægges under de mere sikre rammer på finansloven, hvilket kan føre til omfattende ændringer med færre korte og tidsbegrænsede projekter.

Til gengæld kan flere organisationer få sikkerhed om de økonomiske rammer mange år frem i stedet for hvert år at vente på, hvordan politikerne fordeler pengene.

- Ikke nok med, at pengene tages fra dem i vores samfund, der har mindst, så betyder puljen også, at vigtige sociale indsatser lever under konstant usikkerhed, og at flere må lukke, når der ikke er penge i puljen, lyder det fra Pernille Skipper.

Hun vil forsøge at samle et politisk flertal udenom den siddende Venstre-regering for at sikre, at satspuljen kommer fast på finansloven efter det næste valg.

- Det er simpelthen rent ud sagt idiotisk, at projekter til vigtige sociale indsatser må lukke. Det er ikke rimeligt over for de borgere, der har brug for indsatsen.

- Det er ikke rimeligt over for de ansatte, der knokler for at gøre en forskel. Og det er heller ikke klogt i et samfundsøkonomisk perspektiv. Det koster nemlig på lang sigt, når vi ikke forebygger i tide.

- Vi ved, at det kan spare samfundet for milliarder i sundhedsudgifter, udgifter til retsvæsenet og sociale indsatser, hvis man forebygger i tide. Derfor er det hul i hovedet, at der ikke er politisk styring med, at de sociale indsatser udvikles og bevares, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip