Enhedslisten vil have udsatte på finansloven

Sådan lyder meldingen fra Enhedslisten, efter det er kommet frem, at der ikke bliver overført penge til den såkaldte satspulje i de kommende tre år.

»Satspuljeprojekterne skal selvfølgelig finansieres via finansloven, så de bliver finansieret via skattebilletten,« siger socialordfører Finn Sørensen (Ø) til Berlingske Nyhedsbureau.

Pengene til satspuljen tages fra den automatiske regulering af overførselsindkomsterne, der derfor stiger 0,3 pct mindre end den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

I Folketinget er det kun Enhedslisten, der er imod den ordning. Blandt andet fordi overførslen er alt for usikker, men også fordi det ifølge regeringens støtteparti svarer til at fodre hunden med dens egen hale.

»Man kan også sige det på den måde, at man har påtvunget de udsatte grupper i samfundet en brugerbetaling, så de kan få hjælp, som samfundet burde give dem, og som burde finansieres på almindelig solidarisk vis via skattebilletten,« siger Finn Sørensen.

Han vil på vegne af Enhedslisten derfor foreslå, at de projekter, som satspuljen finansierer, i stedet skal finansieres via finansloven. Men Finn Sørensen regner ikke med at få opbakning.

»Jeg er ikke særlig optimistisk, da Enhedslisten står alene med de her synspunkter. Alle andre partier i Folketinget synes åbenbart, det er helt i orden at fodre hunden med dens egen hale,« siger socialordføreren.

Satspuljen skal på foranledning af Dansk Folkeparti diskuteres i folketingssalen tirsdag eftermiddag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip