Enhedslisten vil presse regeringen med ny rapport

»Enhedslisten er normalt meget kritisk over for vismændenes økonomiske filosofi, men her er vi enige i anbefalingen: Der er brug for og plads til at gøre noget for at forbedre den økonomiske udvikling og skabe arbejdspladser. Ros til vismændene for det,« siger Frank Aaen.

Han og Enhedslisten vil bruge vismændenes halvårlige rapport til at presse regeringen:

»Regeringen skal presses til at gøre noget mere for beskæftigelsen, enten ved at udnytte det råderum, EU åbner for, eller ved at tilbyde pensionskasserne samfundsmæssigt fornuftige investeringsmuligheder,« siger Frank Aaen.

I vismandsrapporten peges der på steder, hvor finanspolitikken med fordel kan lempes. Der peges eksempelvis på at øge det offentlige forbrug nu og efterfølge det af en lavere vækst senere, opretholde et højt niveau for de offentlige investeringer eller at forlænge det investeringsvindue, som skal sætte gang i erhvervslivets investeringer.

»Konjunktursituationen tilsiger en mere lempelig finanspolitik i 2014 end den, der er planlagt. Den planlagte økonomiske politik vil trods vækstplan og andre initiativer påvirke væksten negativt i både 2014 og 2015. Vores vurdering er, at de offentlige finanser grundlæggende er så sunde, at der burde være plads til en mere lempelig finanspolitik,« siger overvismand og professor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Frank Aaen er enig.

»Det mest opsigtsvækkende er, at Rådet mener, regeringens økonomiske politik er for stram, men at den kan lempes inden for EUs krav. Jeg er helt enig i, at Danmarks stramme finanspolitik er gift for beskæftigelse og vækst,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip