Enhedslistens magt giver Barfoed grå hår

Og det er særligt regeringens kurs på forsvarsområdet, der får den konservative partiformand op i det røde felt.

»Regeringens beslutning om sammen med Enhedslisten at nedlægge Forsvarskommandoen og begrænse forsvarschefens ledelseskompetence er temmelig skræmmende. Regeringen bevæger sig ud på en farlig kurs, hvor landets forsvar reelt bringes i fare. Jeg frygter, det vil gå ud over vore soldaters sikkerhed, hvis vi ikke træffer beslutninger, der er velunderbyggede og militærfagligt funderet,« sagde Lars Barfoed.

»Helt ærligt, Enhedslisten ønsker militæret nedlagt og Danmark ud af NATO. Det grundlag kan regeringen da ikke bygge sin forsvarspolitik på. Men det er det, de gør,« tilføjede partiformanden.

Netop det faktum, at Enhedslisten ofte er tungen på vægtskålen for regeringen, bekymrer Lars Barfoed.

»Det er i virkeligheden denne regerings store problem. At den er baseret på mandater fra den yderste venstrefløj i og uden for regeringspartierne, der - både når det gælder den økonomiske politik og beskæftigelsen, Danmarks sikkerhed og den fælles kultur og dannelse i vort land - vil et samfund, der er baseret på helt andre værdier end de, som vi i det danske samfund gennem generationer har bygget op,« slog K-formanden fast.

Regeringen og Enhedslisten indgik tirsdag forlig om en ny forsvarsstruktur, som betyder, at Forsvarskommandoen kan nedlægges, og at forsvarets ledelse kan samles i Forsvarsministeriet.

Dagens Gossip