Enige landstrænere: Mere jævnbyrdigt VM end længe

Norge og Montenegro, der mødtes i finalen ved både OL i London og sidste års EM i Serbien, er også topfavoritterne ved det forestående VM i kvindehåndbold, men konkurrencen bliver hård.

En række landstrænere vurderer, at feltet denne gang er tættere og mere jævnbyrdigt end længe.

- Der er sket et skred. Der er mange hold, der er så gode, at de kan være med, og det kommer til at afhænge af dagen, når vi kommer til 1/8-finalerne.

- Nummer fire i en pulje kan godt slå nummer et i en anden. Så stor er jævnbyrdigheden, siger Morten Soubak.

Han er landstræner for det brasilianske landshold, der er i Danmarks pulje, og som bliver en af danskernes hårdeste konkurrenter til puljesejren.

- Ved tidligere VM kunne vi godt tillade os at sige på forhånd, at der var nogle hold, der ville tage medaljer, og det har holdt stik i en lang periode. Nu er det noget andet, mener Morten Soubak.

Hollands Henk Groener synes også, at toppen ser bredere ud end normalt.

- Jeg mener ikke, at der er én favorit i dette mesterskab, selv om Tordenskjolds soldater vil spille en vigtig rolle. Der er en gruppe af lande, der kan gå hele vejen. Også Danmark kan tælles med der, mener han.

I Tyskland er danske Heine Jensen ved at føre et nyt tysk landshold tilbage mod verdenstoppen.

Han tror umiddelbart mest på Norge og Montenegro, men andre vil presse sig på.

- Frankrig har et meget variabelt hold, der har spillet sammen i lang tid. De har mange forsvarsformationer og er fysisk stærke. De har dog fået en ny træner, og det er den ubekendte faktor, siger Heine Jensen.

- Morten Soubak har også et spændende hold i Brasilien. De var gode ved VM i 2011, og spørgsmålet er nu, om han er kommet et skridt videre, eller om de er ved at bygge op til OL på hjemmebane i 2016, siger Heine Jensen.

Brasilien vækker også stor respekt hos Danmarks landstræner Jan Pytlick.

- Det her VM er spændende, fordi der er mange hold, der kan nå langt. To af holdene i vores pulje, Serbien og Brasilien, kan slutte i top-4. Spanien kan helt klart også, og sådan kan jeg blive ved, siger Pytlick.

VM starter i aften, når Serbien spiller åbningskamp mod Japan.

/ritzau/

Dagens Gossip