Enige politikere: Beskæftigelsessystemet er kollapset

»Af de, der er kommet i arbejde, er det under 10 procent, der kommer fra jobcentre. Beskæftigelsespolitikken de sidste 10 år har været en katastrofe, og det er derfor, vi har nedsat en kommission,« sagde Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil torsdag i Debatten på DR2.

Her erklærede hun sig ”fuldstændig enig" med direktøren i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørn Neergaard Larsen, som leverede en sønderlemmende kritik af beskæftigelsessystemet.

»Det, vi kan se nu, er et udtryk for et totalt beskæftigelsespolitisk kollaps i Danmark, fordi vi bruger 16 milliarder kroner om året på at undgå, at disse mennesker bliver langtidsledige. Pengene til aktiv beskæftigelsespolitik bliver brugt med henblik på at sikre, at korttidsledighed ikke udvikler sig til langtidsledighed. Og alligevel, selvom vi har vidst, at denne situation ville opstå, så står vi altså med en gruppe, som er kommet i den her situation. Det er ikke okay. Det er et udtryk for, at både a-kasserne og jobcentrene har svigtet. Og at disse mennesker ikke har fået den fornødne støtte eller det fornødne pres til at skifte erhverv, til at skifte branche eller skifte region i deres ansøgninger. Så enkelt er det,« sagde Neergaard Larsen.

Venstres Claus Hjort Frederiksen, der selv som tidligere beskæftigelsesminister var med til at skabe det nuværende system, mener også, at det kunne være bedre – men ikke så længe det ikke kan betale sig at tage et arbejde.

»Grundæggende har vi et problem i Danmark, nemlig at det ikke kan betale sig at tage et arbejde. Og derfor, man kan godt nedgøre beskæftigelsessystemet, men det skal jo råde bod på, at der ikke er et økonomisk incitament til at tage et arbejde. Så er man nødt til at plage folk med alle mulige mærkelige kurser. Der skal lægges et loft over ydelserne,« sagde Claus Hjort Frederiksen.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip