Enighed i DBU: Vi vil ha' EM 2020

Det kan blive en realitet. I hvert fald blev DBU på et bestyrelsesmøde i lørdags enig om at erklære deres interesse i at være en del af den store turnering, som UEFA i anledning af EM's 60-års-jubilæum spreder over 13 byer i forskellige lande i Europa.

- Det var en enig bestyrelse, der traf beslutningen. Vi er enige om, at det er den

eneste chance for et land som Danmark at komme i betragtning til en slutrunde, siger Allan Hansen, formand i DBU.

Danmarks chance for at lande en plads som værtsby afhænger af, hvordan UEFA præcist vælger at strukturere europamesterskaberne. Turneringen inddeles nemlig i seks, syv eller otte zoner over Europa, og idéen er, at hver zone skal afholde gruppekampe for hver sin pulje.

Derfor kan det blive afgørende, at det svenske og norske fodboldforbund også melder deres interesse, så der eksempelvis kan dannes en fælles nordisk og baltisk zone.

- Jeg ved, at Sverige vil være en ansøger. Jeg mener også, at Norge vil være det. Vi holder et nordisk møde i august, hvor vi vil diskutere det, siger Allan Hansen 

Formanden tilføjer, at det er et tveægget sværd at håbe på en samlet skandinavisk zone.

- Det vil gavne vores muligheder, hvis de begge er med, for det øger chancen for at få en skandinavisk zone. Men er der kun få nordiske ansøgerlande, kan vi komme i en anden zone og konkurrere med bl.a. Sverige om en enkelt plads som værtsby, siger Allan Hansen med henvisning til Stockholms nybyggede Friend Arena med plads til 50.000 fodboldtilskuere.

Danmarks ansøgning afhænger samtidig af, om man kan få én af de to dispensationer, som UEFA giver til byer med mindre end 50.000 tilskuere i kapacitet.

DBUs tidslinje lyder således:26. april 2013: UEFA sender ansøgningsmateriale til medlemslandene.

August 2013: Danmark sidder med i et nordisk møde for at diskutere, hvem af landene der melder interesse i at være værtsby til EM.

11. september 2013: Hensigtserklæringer fra mulige værtslande skal endegyldigt bekræftes. Herefter udarbejdes de officielle bud.

20. september 2013: UEFA offentliggør, hvordan de geografiske zoner fordeles i Europa, og løfter sløret for, hvilke lande har meldt interesse i at søge værtsskab.

25. april 2014: De endegyldige bud afleveres til UEFA.

September 2014: UEFA eksekutivkomité udpeger de 13 værtslande og byer.

Dagens Gossip