Enighed om våbenhvile i Ukraine

Indbyggerne i Ukraines hovedstad Kijev kan se frem til en stille nat, efter at landets præsident Viktor Janukovitj og oppositionens ledere onsdag er blevet enige om en våbenhvile.

Våbenhvilen kommer efter et møde onsdag aften mellem oppositionslederne Vitalij Klitsjko og Arsenij Jatsenjuk og den ukrainske præsident, der i øvrigt bekræfter beslutningen på sin hjemmeside.

- Baseret på resultaterne af mødet annoncerer parterne en våbenhvile og begyndelsen på en forhandlingsproces med henblik på at afslutte blodsudgydelserne og påbegynde en stabilisering af situationen i landet til gavn for civil fred, lyder det i en erklæring.

Tirsdag eskalerede demonstrationerne i Ukraine og udviklede sig til de værste sammenstød i landets tre måneder lange konflikt mellem Janukovitj og modstandere af regeringen.

Demonstranterne, der kræver præsidentens afgang, genbesatte byens rådhus, og kampklædt politi svarede igen og stormede protestlejrene på Uafhængighedspladsen, hvor demonstranter kastede brandbomber, skød med fyrværkeri og kastede sten mod politiet.

Mindst 25 personer meldes dræbt og over 500 er såret.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip